30. kesäkuuta 2010

Chilikastike

Olen muutaman kerran kokeillut eri resepteillä tehdä itse chilikastiketta, mutta en ole siinä kovin hyvin onnistunut. Törmäsin netissä hyvän tuntuiseen reseptiin ja hieman sitä muokaten syntyi tämä tähän astisista kokeiluista ehdottomasti paras chilikastike.

Chilinä pitää ehdottomasti olla Habaneroa tai jotain chinense suvun lajiketta, koska sen tuoma trooppisen hedelmäinen maku on iso osa kastiketta. Muita chilejä voi käyttää maun mukaa tai jättää pois. Chilien määrää voi lisätä sen mukaan kuinka tulista kastikkeesta haluaa. Porkkana ja lime antaa kastikkeelle mukavan säväyksen. Kannattaa kokeilla.

  • 2 Habanero
  • 5 Lemon Drop
  • 4 Inca Red Drop
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl limemehu
  • 3 rkl omenaviinietikka
  • 1,5 dl vesi
  • 1 tl suola
  • 1 tl sokeri
  • 1 rkl rypsiöljy
  • (3/4 tl Atamon)
  • (Ksantaanikumi)
Silppua porkkana ja laita se kiehuvaan veteen johon on lisätty omenaviinietikka. Keitä pehmeäksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeäksi ja lisää joukkoon sokeri. Laita sipulit, porkkana keitinvesineen, chilit, limemehu ja suola tehosekoittimeen. Hienonna kunnes kastike on koostumukseltaan pyremäistä. Jos kastike on kovin vetistä voit lisätä siihen ksantaanikumia paksuntaaksesi kastiketta. Voit myös lisätä Atamonia säilyvyyden lisäämiseksi. Atamonia ja ksantaanikumia saa isoimmista marketeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti