14. elokuuta 2010

BBQ-kastike

Maukkaan herkullinen BBQ-kastike esim. ribseille ja siiville. Toimii myös grillatulle lihalle dippinä.

  • Ketchup 5dl
  • Vesi 1,5 dl
  • Appelsiinimehu 1,5 dl
  • Omenasiiderietikka 1 dl
  • Fariinisokeri 1 dl
  • Worcesterkastike 2 rkl 
  • Dijon sinappi 1 tl
  • Oliiviöljy
  • Sipuli
  • Sinapinsiemen 2 rkl
  • Valkosipuli oman maun mukaan
  • Oregano 2 rkl
  • Juustokumina 1 rkl
  • Valkosipulijauhe 2 rkl
  • Cayennepippuri 2 rkl
  • Nestesavu 1 rkl
  • Kuivattua/tuoretta chiliä oman maun mukaan esim. habanero
  • (Suola)
  • (Atamon)
Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuulota sipulit öljyssä. Lisää muut ainekset. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen kunnes on sopivan paksua. Jos kuivuu liikaa niin lisää tilkka vettä. Poraa tehosekoittimella hienoksi. Halutessasi voit lopuksi lisätä Atamonia niin kastike säilyy pidempään. Lopun kastikkeen voi pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti