5. syyskuuta 2010

Chilit säilöön


Laitoin kaksi pientä purkkia chilejä etikkaliemeen säilöön. Säilöntäliemi ohjeita on netissä vaikka kuinka paljon. Liemet tein kuitenkin vähän muokaten alkuperäisiä ohjeita.

Toiseen purkkiin meni Rain Forestia, Lemon Droppia ja Inca Red Droppia. Tämän tein seuraavalla ohjeella.
  • Väkiviinaetikkaa 0,5 dl
  • Omenasiideri etikkaa 1,5 dl
  • Sokeria 1,5 dl
  • Maustepippuria 6 kpl
  • Valkosipulia 2 kynttä
  • Suolaa ripaus
  • Atamon(säilöntäaine) 
Pese säilöntäpurkit hyvin ja keitä niitä 10 minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Kuivaa sen jälkeen 100 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Viipaloi chilit purkkiin. Jos käytät kokonaisia chilejä, niin tee niihin muutama viilto, että liemi maustaa ne sisältä. Viipaloi myös valkosipulit ja laita purkkiin. Kiehauta etikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi chilien päälle aivan piri pintaan. Lisää vielä maustepippurit. Olen lisännyt atamonia vielä sekaan, vaikkakin etikkaliemi pitäisi säilömiseen riittää.

Toiseen purkkiin laitoin Aji Cristallia ja sen tein vähän erilaisella ohjeella.
  • Väkiviinaetikka 1,5 dl
  • Omenaviinietikka 0,5 dl
  • Sokeri 1,5 dl
  • Maustepippuri 6 kpl
  • Valkopippuri 6 kpl
  • Neilikka 2 kpl
  • Sinapinsiemen 1/2 tl
  • Piparjuuri pieni pala
  • Suolaa
  • Valkosipulia 2 kynttä
  • Atamon
      Maisteleen pääsen vasta muutaman kuukauden päästä jolloin chilien pitäisi olla makuuntunut tarpeeksi. Silloin selviää onko säilöntäliemeni onnistunut.

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti