Laitoin kaksi pientä purkkia chilejä etikkaliemeen säilöön. Säilöntäliemi ohjeita on netissä vaikka kuinka paljon. Liemet tein kuitenkin vähän muokaten alkuperäisiä ohjeita.
Toiseen purkkiin meni Rain Forestia, Lemon Droppia ja Inca Red Droppia. Tämän tein seuraavalla ohjeella.
- Väkiviinaetikkaa 0,5 dl
- Omenasiideri etikkaa 1,5 dl
- Sokeria 1,5 dl
- Maustepippuria 6 kpl
- Valkosipulia 2 kynttä
- Suolaa ripaus
- Atamon(säilöntäaine)
Viipaloi chilit purkkiin. Jos käytät kokonaisia chilejä, niin tee niihin muutama viilto, että liemi maustaa ne sisältä. Viipaloi myös valkosipulit ja laita purkkiin. Kiehauta etikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi chilien päälle aivan piri pintaan. Lisää vielä maustepippurit. Olen lisännyt atamonia vielä sekaan, vaikkakin etikkaliemi pitäisi säilömiseen riittää.
Toiseen purkkiin laitoin Aji Cristallia ja sen tein vähän erilaisella ohjeella.
- Väkiviinaetikka 1,5 dl
- Omenaviinietikka 0,5 dl
- Sokeri 1,5 dl
- Maustepippuri 6 kpl
- Valkopippuri 6 kpl
- Neilikka 2 kpl
- Sinapinsiemen 1/2 tl
- Piparjuuri pieni pala
- Suolaa
- Valkosipulia 2 kynttä
- Atamon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti