11. lokakuuta 2010

David Floyd: The Hot Book Of Chillies

Tässä kirjassa ei ole lähetty turhia "hifistelemään" vaan se on helposti luettavaa perustietoa chilien maailmasta. Kirjassa käsitellään chilien historiaa ja hiukan chilien anatomiaa. Kirja esittelee 97 melko yleistä chililajiketta piirretyin kuvin. Osa piirretyistä kuvista näyttää aika kummallisilta. Itse olisinkin kaivannut aitoja kuvia. Lajikekuvauksissa on kerrottu chileistä hieman historiaa ja sen soveltuvuutta eri ruokiin. Tulisuus on esitetty Scoville sekä 1-10 asteikolla.

Kirjasta puolet on chilireseptejä. Osa resepteistä on melko perinteisiä chiliruokia, mutta on joukossa muutama erikoisuuskin, kuten salamimakkaran tekeminen.Reseptit ovat mielenkiintoisia ja niitä on melko monipuolisesti.

Amazon.comin kautta kirja ei tullut maksamaan kuin kymmenisen euroa, joten sieltä suosittelen tätä etsimään. Saatavuus pitäisi kotimaisissakin kirjakaupoissa olla hyvä. Kirja on kaiken kaikkiaan mukavan leppoisaa luettavaa syksyn pimeneviin iltoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti