6. tammikuuta 2011

Blair´s: Original Death

Valmistusaineet: Punainen ja oranssi Habanero, viinietikka, Cayenne, valkosipuli, chipotle, limemehu, korianteri, yrtit ja mausteet.
Valmistusmaa: Costa Rica
Kotisivut:http://extremefood.com/

Orginal Deathin valmistus alkoi 1989 ja se onkin Blair´sin ensimmäinen markkinoille tullut chilikastike. Blair´s on Yhdysvaltalainen yritys, mutta kastikkeet taidetaan nykypäivänä tehdä Costa Ricassa, niin kuin monet muutkin chilikastikkeet. Kaikki Blair´sin kastikkeet ovat lisäaineettomia.

Väri on tyypillinen chilikastikkeille eli punertavan ruskea. Rakenne paksuhko ja pyremäinen. Tuoksuu erittäin vahvasti valkosipulille. Maku on myös runsaan valkosipulinen ja hieman etikkaisen pistävä. Etikkaa on kuitenkin käytetty maltilla. Kirpeän raikas. Aavistus pientä savuisuutta. Kohtuullisen suolainen. Hieman myös korianteri maistuu. Tulisuus alle keskitason.

Loistavan makuinen kastike ja ehdottomasti Blair´sin parhaimmistoa. Tämä kastike on lähinnä valkosipulikastiketta sen verran voimakkaasti valkosipuli siinä maistuu. Tätä voikin suositella valkosipulin ystäville. Toimii loistavasti allround mausteena tuoreeltaan melkein mihin ruokaan vaan. Blair´sin tuotteita on vaihtelevasti saatavilla ainakin Keskon isoimmista myymälöistä. Nam!

Maku 9/10
Tulisuus 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti