22. helmikuuta 2011

Hot Headz: Chipotle Sauce

Valmistusaineet: Vesi, chipotle(39%), viinietikka, sipuli, valkosipuli ja mausteet.
Valmistusmaa: USA
Kotisivut: http://www.hot-headz.com/

Jälleen kerran aika surkea esitys Chipotlekastikkeesta. Jos pääraaka-aineena on vesi niin se kertookin jo paljon itse tuotteesta. Chipotlen osuus kastikkeesta on 39% eli yli puolet on vettä ja etikkaa. Sen huomaa kyllä mausta.

Kastikkeen rakenne on löysää ja suorastaan vetistä. Sattumia ei joukossa ole. Tuoksu on ummehtuneen etikkainen ja hieman pistävä. Väri punertavan ruskea.
Etikkaisessa maussa maistuu valkosipuli ja mustapippuri. Savuisuuttakin olisi saanut olla lisää. Nyt vain aavistus hentoa savunmakua. Chilikastikkeiden toivoisin olevan täyteläisiä, mutta tämä on aika kevyttä. Tulisuus alle keskitason.

Kastikkeen maussa ei sinänsä ole mitään vikaa se vaan on kovin vaisu mikä johtuu vedellä "lantrauksesta". Maku on onneksi huomattavasti parempi mitä tuoksu. Jos veden ja etikan määrää olisi reilustii vähennetty kastikkeesta olisi saatu täyteläisempi ja varmasti maultaankin parempi.

Maku 3/10
Tulisuus 3/10

2 kommenttia:

  1. Kyllä se melkein itse on tehtävä kastikkeet, jos hyvää haluaa.
    Itsellä on laiskana päivänä mennyt hyvin Lidlin sweet sauce terästettynä vaikka nagalla.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se monessa asiassa onkin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Sanonta, "tee itse niin saat mieleisen", taitaa pitää hyvinkin paikkansa.

    Itse olen myöskin markettien valmiskastikkeita joutunut terästämään chilillä ja erilaisilla mausteilla. Hyvää itsetehtyä chilikastiketta saa seuraavalla reseptillä. http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html

    VastaaPoista