3. syyskuuta 2014

Mahtava chili, CGN 21500

CGN 21500 (C. chinense)
CGN 21500 on kotoisin Brasiliasta ja kuuluu chinensien heimoon. Lajike on satoisa ja kasvaa n.50-100 cm. korkeaksi. Hedelmät ovat pyöreitä ja hieman uurteisia. Hedelmät ovat pienehköjä, n. 2-2,5 cm. Raat hedelmät ovat violetin vihreät. Kypsänä hedelmät muuttuvat kauniin purppuran oranssiksi ja jotkut kellertäviksi tai kerman violeteiksi. Kaikinpuolin kaunis kasvi.

Hedelmästä lähtee huumaavan voimakas trooppisten hedelmien tuoksu. Tuoksu on jopa imelän makeahko. Hieman sitrusta ja parfyymia. Huikea tuoksu.

Maussa ensimmäisenä esiin tulee makeus. Tämä on todella makea ja mehukas. Sitten suuhun tulvahtaa "ämpärikaupalla" trooppisia hedelmiä. Banaania, mangoa, ananasta. Hieman omenaa. Kuin söisi karkkia. Tulisuus tulee nopeasti ja se tuntuu lähinnä kielen alla. Tulisuus ehkä 150-250.000 scovillea. Suutuntuma on rapea.

Aivan huikea chili, jopa paras mitä tähän asti olen maistanut. Yhdessä pienehkössä hedelmässä on tiivistettynä usean "normaalin" chinensen maku. Tätä pitää jokaisen chilinkasvattajan ehdottomasti kokeilla. Onneksi kasvin oksat notkuvat vielä hedelmistä.


Vielä riittää raakileita.

1 kommentti: