29. joulukuuta 2009

Chilinkasvatusta

Vuosia tabascon suurkuluttajana ostin paikallisesta Citymarketista tuoretta chiliä, punaista Jalapenoa. Ajattelin kokeilla miltä se tuore maistuisi leivän päällä. Hyvältähän se maistui. Tätä on pakko saada lisää. Chiliä silppuessani juolahti mieleen josko sitä ottaisi siemenet talteen ja yrittäisi ihan oman chilipuun kasvattaa. Olisi sitten chiliä  saatavilla käden ulottuvilla.

Ennen en ole mitään muuta kasvatellut kuin muutamaa huonekasvia ja niitäkin huonolla menestyksellä. Eli netistä tutkimaan löytyiskö sieltä tietoa kasvatusmetodeista. Löytyhän sieltä, nimittäin Chilifoorumi.fi sivusto. Sivuilta sitten muutaman päivän ammensin tietoa, että mitenkäs niitä chilejä oikein kuuluis kasvatella.

Niihän siinä sitten kävi, että oli saatava lisää sopivia chilejä, joten Fatalii.nettiin lähti sitten siementilaus. Kasvatettaviksi valitsin Lemon Drop, Aji CristalChampion ja tämä kaupan Jalapeno.

Jalapeno ja Champion on tehnyt sirkkalehdet 30w energiansäästölampun alla. Jalapenoja on kasvamassa kuusi taimenta, mutta tarkoitus on säästää vain yksi. Muita lajeja on vain yksi kutakin.  Kasvatusalustana kukkamulta. Aji Cristal ja Lemon drop ovat vielä idätysastiassa. Idätysastiana toimii tuorejuustopurkki mihinkä olen laittanut märkää talouspaperia ja sen päälle siemenet. Kansi kiinni ja kylppärin "rättipatterin" päälle. Jalapeno iti 5 päivässä ja Champion 4 päivässä.

Toistaiseksi kaikki on sujunut ilman ongelmia, mutta aika näyttää miten tässä käy. Toivottavasti kesällä saisi maistiaisia!

2 kommenttia:

  1. Moro,

    Olen keräilemässä suomalaisia chiliä sivuavia blogeja samalle sivulle ikäänkuin hakemistoon päivitysjärjestyksessä. Onko sinulla mitään sitä vastaan, että blogisi olisi mukana tuolla sivulla: http://chiliblogit.blogspot.com/

    VastaaPoista