11. helmikuuta 2010

Chilikatselmus II

Laitanpas pientä päivitystä chilirintamalta. Edellisestä katselmuksesta on vierähtänyt 17 päivää( Chilikatselmus).

Champion ja Jalapeno innostuivat kasvamaan kovasti, kun siirsin ne altakasteluruukkuihin. Samalla myöskin helpoittui kastelu, kun ei tarvitse lisätä vettä, kuin kerran viikossa.


Championiin on tullut muutama nuppu ja näyttäisi jopa siltä että ne voisivat puhjeta kukkaan.


Jalapeno(alakuva) on myös tehnyt toistamiseen pari nuppua, mutta ne todennäköisesti tippuvat pois. Niin kävi edellisille nupuille.


Kuvassa vasen alanurkka Pink Habanero, vasen ylänurkka PI-260567, oikea ylänurkka Lemon Drop ja oikea alanurkka Inca Red Drop.

Pink habanero kasvaa todella hitaasti, mutta on ilmeisesti tyypillistä chinense suvulle. PI-260567 pääsi kuivumaan ja kellastutti sirkkalehtensä, mutta vettä saatuaan on toipumaan päin. Lemon Drop on alkanut latvomisen jälkeen haarautumaan mukavasti. Inca Red Drop kasvattaa kolmatta varsinaista lehtiparia, jotka ajattelin nypätä pois haarautumisen toivossa.

4 kommenttia:

 1. Moi! Onkos sulla tossa altakasteluruukussa pohjalla lecasoraa ns. "salaojana" vai pidätkö lecasoraa ihan vaan tuossa mullan pinnalla? Itsekkin noita altakasteluruukkuja miettinyt mutta tuo lecasora pohjalla saattaa pilata kyseisen ajatuksen.

  VastaaPoista
 2. Lecasoraa olen sekoittanut mullan sekaan multaa kuohkeuttamaan. Pohjalle en ole laittanut, koska luulen ettei altakasteluruukun idea toimisi silloin. Mullan pinnalle olen laittanut kerroksen, mikä pitää ötökät loitolla ja estää haihtumista.

  VastaaPoista
 3. Ovatpa terveen ja hyvinvoivan näköisiä. Kohta varmaan voit odotella pientä satoakin. Jos vaikka tuo aurinko avustaisi vähän jo lähiviikkoina. Valon määrästä noiden kukkien kehittyminen on eniten kiinni. Sen voisit tehdä, että et kääntele niitä muutamaan viikkoon. Jotkut chilit (ainakin pubescensit) minulla pudottelivat nuppunsa, jos sen puolen käänsi pois valosta.

  VastaaPoista
 4. Nyt kun aurinko on paistanut, niin olen kiikuttanut chilipuskia etelänpuoleiselle ikkunalle saamaan valohoitoa. Kummasti se on chilejä piristänyt.

  VastaaPoista