7. huhtikuuta 2010

Biobizz Grow ja Bloom

Ostin hyväksi kehuttuja Biobizzin lannoitteita, jotka ovat 100% orgaanisia kompostipohjaisia kasviravinteita eli siis luomua. Biobizz tuotteiden idea perustuu mullan bakteeritoiminnan lisäämiseen ja sitäkautta ravinteet olisi kasville helpommin saatavissa.Tuotteiden ravinnesisältö on; Grow(N-P-K 8-2-6) ja Bloom(N-P-K 2-6-3,5).  Ideana olisi käyttää taimikasvatukseen Growta ja kukinta/sadotukseen Bloomia.

Valmistajan annosteluohje löytyy täältä: annosteluohje. Itse ajattelin kuitenkin annostella Growta ennen kukintaa 3ml, kukinnan aikana Growta 1ml ja ottamalla mukaan Bloomin 3-5ml annostuksella ja sadon kypsymisen aikana pelkkää Bloomia 3-5ml, litraan vettä joka toiseen kastelu kertaan. Yliannostuksen vaaraa ei pitäisi olla. Yleisen käsityksen mukaan chilit tarvitsevat kasvuvaiheeseen enemmän typpeä mitä muita ravinteita ja kukinta/sadon kypsytykseen vähemmän typpeä ja enemmän kaliumia ja fosforia. Liiallinen typpi saattaa tiputtaa kukinnan aikana kukat ja mahdollisesti tehdä hedelmiin makuhaittoja. Vielä tarvitsisi ostaa saman valmistajan Top Max(N-P-K 0,1-0.01-0.1) tuotetta, jonka pitäisi lisätä sadon määrää ja kiihdyttää kukintaa. Top Maxissa oleva sokeri lisää myös hedelmien makua.


Tähän asti olen käyttänyt myöskin chileille hyväksi koettua ja halpaa Puutarhan Kesää(N-P-K 13-7-20) annostuksen ollessa 1ml/litraan vettä joka kastelukerralla, mutta siinä on typpeä kenties liikaa kukintaan ja sadotukseen. Voisi olla hyvä jos antaa Puutarhan Kesää vain kasvuun ja siirtyy kukinnan/sadotuksen aikana vähempi typpiseen vaihtoehtoon. Tiedä sitten. Hyviä satoja kasvattajat ovat tuollakin saaneet, mutta olisivatko saaneet muilla tuotteilla enemmän? Kokemusta ei ole vielä hirveästi chilinkasvattamisesta, että vähän mutu tuntumalla mennään. Harrastus saa kuitenkin uudenlaista syvyyttä kun lähtee "hifistelemään".

1 kommentti: