5. huhtikuuta 2010

Lemon Drop

Aji Lemon Drop (PI-315024) on kotoisin Perusta missä se tunnetaan nimellä Kellu Uchu, "keltainen chili". Tämän baccatum suvun chilin muu maailma tuntee nimellä Hot Lemon, Lemon Drop myöskin Peru Yellow nimeä käytetään. Hedelmä on kirkkaan keltainen, poimuinen, kartion muotoinen, melko tulinen, sitruuna arominen ja ei makea. Hedelmä on noin 6cm pitkä ja reilu sentin leveä. Kasvi kasvaa köynösmäisesti ja vaatii paljon tukea. Kasvaa noin 90 sentin korkuiseksi. Kukkii runsaasti, erittäin satoisa ja aikainen.

Lähteet: Inferno,Thechileman.org

2 kommenttia:

  1. Meillä ainakin tämä Hot Lemon on alkanut hyvin tuottamaan satoa ja ensimmäisetkin on jo maistettu. Tulinen laji jossa kuitenkin on erittäin sitrusmainen maku. Kasvatettiin itse siemenestä ja mitään ongelmia ei ole ilmennyt missään vaiheessa. Aika vaatimaton lajike.

    VastaaPoista
  2. Lemon Drop on siitä hyvä kasvatettava, että on satoisa ja todella helppo hoitoinen. Maku ei ole tuoreena mikään elämys. Aika kipakan tulinen ja maussa on häivähdys sitruunaa, mutta kuivattuna toimii mielestäni huomattavasti paremmin.

    VastaaPoista