20. tammikuuta 2011

Kasvua havaittavissa


Orange Habanero
Chilit kasvavat hyvää vauhtia, ehkäpä liiankin nopeasti. Jos kasvu karkaa käsistä niin saksilla sen saa onneksi pidettyä kurissa. Chili on siitä hyvä kasvi että sitä voi saksia melko surutta.

Ainoat chilit jotka eivät tahtoneet kasvaa kunnolla olivat Rocoto Riesen ja Turbo Pube. Niiden pysähdyksissä olevan kasvun sain kuitenkin jatkumaan, kun siirsin ne tilavampiin 1,5 litran maitopurkkeihin. Rocotot ovat muutenkin  chilimaailman hidaskasvuisempia chilejä. Annuumit ovat lähes kaikki kasvattaneet varsinaiset lehtiparit ja ainoa baccatum Aji Benito tulee kovaa vauhtia perässä. Annuumien ja bacatumien kasvu on nopeampaa joten ne kerkiävät ottamaan chinenset ja rocotot kiinni. Idätyslautalla odottaa vielä itämistä Chilaca ja Aji Omnicolor. Aji Omnicolor olisi tarkoitus laittaa kesällä ulos amppeliin. Chilacan siemen on ainoa eikä se näytä itämisen merkkejä ja luulenkin että tämä kausi mennään ilman Chilacaa.

Vasemmalla Turbo Pube ja oikealla Rocoto Riesen.
Kaikki muut chilini paitsi Rocotot olen latvonut eli saksilla olen nipsaissut ylimmän lehtiparin pois. Tämä toimenpide edesauttaa haaroittumista ja jokainen lisähaara tietää enemmän satoa. Hyvin nuo ovatkin lähteneet haaroittumaan. Chileille olen antanut joka kastelukerralla Biobizzin Growta 2ml/ litraan vettä, paitsi rocotoille joka toinen kerta. Rocotot eivät tykkää runsaasta lannoittamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti