24. tammikuuta 2011

Varhaisia nuppuja


Rocoto Turbo Pube ja Habanero innostuivat varhain tekemään nuppuja. Ikää kummallakin on vasta pari kuukautta. Nähtäväksi jää tulevatko nuput aukeamaan vai kuihtuvatko sitä ennen pois. Minun puolestani saisivat tippua pois ja chilit voisivat alkaa keskittymään kasvuun. Kukkimisen aika on sitten myöhemmin keväällä. Joillakin kasvattajilla on tapana nyppiä nuput pois, mutta mielestäni niiden nyppiminen kiihdyttää vain kasvia tekemään lisää nuppuja. Tämän totesin viime kaudella Inca Red Dropin kanssa.


Turbo Pube on alkanut haarautumaan itsestään. Haarat suuntautuvat sivulle päin eli näyttäisi siltä että se alkaa kasvaa tyypilliseen "Rocototyyliin", enemmän leveyttä kuin pituutta.

Rocotojen lehtiin on myös ilmestynyt keltaisia länttejä joissa on mustia pisteitä. Toivottavasti ei olisi ripsiäisiä. Näistä kylläkin puuttuu ripsiäisille tyypillinen hopenhohtoinen "härmä", jota muodostuu lehden alapinnalle. Oletettavasti tämä on jotain muuta chilin mielenilmaisua. Kenties kasteluni, valaistus tai lannoitus ei ole ollut Rocotoille mieleen, ne kun ovat niistä kovin tarkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti