1. elokuuta 2014

Sugar Rush (C. baccatum)

Sugar Rush (C. baccatum)
Tämä baccatum suvun edustaja on hieman epästabiili risteytys. Tästä on monennäköistä muunnosta liikkeellä, mutta maku on ilmeisesti kuitenkin kaikissa ollut hyvä. Kasvultaan hyvin tukeva ja "annuummainen". Hedelmät kasvavat omassani isoiksi ja kypsänä punaisiksi. Hedelmien kypsyminen tuntui kestävän pitkään, tosin kylmällä alkukesällä on varmaan ollut osuutta asiaan. Kasvi on kompaktin kokoinen ja satoisa.

Kypsä Sugar Rush.
Tuoksu on miedon hedelmäinen. Tuoksuultaan aika vaatimaton. Hedelmässä on paljon siemeniä. Maku on makea, hedelmäinen, raikas ehkä hieman paprikamainen, vihanneksinen. Mehukas ja paksulihainen. Saippuamaisuutta ei ollenkaan. Hyvin puhdas maultaan. Suutuntumaltaan rapea. Polte miedon lempeä, ympäri suuta lämmittävä.

Täytyy sanoa että hyvän makuinen chili. Tosin maku saisi olla enemmän monipuolisempi. Käyttö tuoreeltaan esim. salatteihin, täytettäviksi, leivän päälle, sulatejuuston sekaan. Suosittelen kasvattamaan.

1 kommentti:

  1. Meillä nuo ovat aika saman näköisiä. Minulla ainakin oli Fataliin uutta siementä.
    Hyvä mieto chili, monikäyttöinen ruoka-aines. Kuvittelin tästä tulevan myös hyvää hapanchiliä jonkun tulisemman kanssa yhdessä, mutta sen aika näyttää. Suosittelen kasvatusta minäkin.

    VastaaPoista