6. tammikuuta 2015

Viimeiset itämään ja kasvun edistymistä.

Lisää siemeniä itämään.
Laitoin loput chilit idätyslautalle itämään. Nyt oli vuorossa annuumit ja baccatumit. Monet laittavat nämä vasta helmikuussa itämään ja niin tein minäkin viime kaudella ja totesin, että mitä aikaisemmin niin sen parempi. Vaikka annuumit ja baccatumit ovat yleisesti nopeakasvuisia niin ainakin itsellä sato on jäänyt myöhäiseksi, koska kasvit eivät ole olleet ajoissa tarpeeksi isoja ja tukevia.

Lautalle jäi vielä edellisestä chinense idätyksestä Carolina Reaper, josta haluaisin varataimen ja Trinidad Perfume joka ei ole vielä suostunut itämään. Perfumen siemenet alkoivat tummua keskeltä mikä on merkki siitä ettei ne idä. Heitin siemenet pois ja laitoin uusia itämään.

Pienet taimet loisteputken alla.
Muut chinenset ovat päässeet jo hyvään kasvuvauhtiin. Olen antanut niille Nutriforten Starttilannoitetta, jonka pitäisi vahvistaa juuria saaden kasvit tukevimmiksi. Silloin kasvu, kukinta ja sato olisi parempia. Starttilannoitetta annetaan 2-3 ensimmäisen viikon ajan. Sen jälkeen siirrytään peruslannoitukseen, joka itselläni on Nutriforten Tomaatti- & Mansikkaravinne yhdistettynä Typpi- & Kalsiumravinteeseen.

Montufar sinnittelee.Ainoa pubescens edustaja Montufar onkin sitten hieman jumissa kasvunsa kanssa. Sitkeästi se yrittää, mutta luulen ettei se selviä. Tämä oli ainoa yksilö joka edes suostui itämään. Jo sirkkalehdet olivat pienet ja niitä oli kolme kappaletta. Nyt se on kasvattanut vain yhden varsinaisen lehden.

Ensimmäiseni frutescens edustaja Aji Criollo on jo sirkkalehti vaiheessa. Sen laitoin itämään parisen viikkoa sitten.

CGN 21500 hedelmä.
Ainoa talvehtiva chilini, CGN 21500(C. chinense) tuntuu viihtyvän hyvin satunnaisesti palavan ruokailutilan kattovalon alla. Kattovalo on matalalla riippuva malli ja siinä on neljä 40W halogeenivaloa. Kasvua on täytynyt saksimalla hillitä. Se kukkii ja on se yhden hedelmänkin kasvattanut.

Vuoden 2015 lajikkeet löytyy täältä.

Lopuksi laitan kuvan kauden 2014 sadosta. Vielä on pitkä matka sadonkorjuuseen, mutta hyvää kannattaa odottaa. Ja onhan chilin hedelmät kauniita katsella.

Kauden 2014 satoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti