27. heinäkuuta 2010

Rain Forest tiputtaa hedelmänsä

Rain Forest aloitti parisen viikkoa sitten raivoisan kukinnan. Kukista tulikin monta uutta hedelmää vanhojen jo melkein kypsiksi ehtineiden lisäksi. Uudet hedelmät kerkisivät kasvaa pieniksi raakileiksi ennen kuin jostain kumman syystä chili alkoi niitä tiputtaa pois. Tämä voisi johtua liiasta typen määrästä, koska olen lannoittanut "normaalia" enemmän tätä chiliä, mutta en mielestäni liikaa. Lemon Drop on myös pudottanut muutaman hedelmän, vaikka olen sitä lannoittanut normaalisti. Johtuuko sitten lannoitemääristä, tiedä sitten? Toinen vaihtoehto voisi olla sisälämpötila, se kun on ollut näillä helteillä aika korkea. Luulisi kuitenkin chilien tykkäävän 30 asteen tasaisesta lämmöstä? Yksi syy voisi myöskin olla vähäinen ilmankosteus. Rain Forest kuitenkin kuluttaa vettä enemmän kuin muut chilini ja nimikin antaa viitteitä sen mieltymyksestä veteen. Täytyy ilmeisesti alkaa sumutella chiliä. Chilissä on vielä jonkin verran raakileita ja uusiakin on tulossa. Nähtäväksi jää pysyvätkö ne kiinni.

2 kommenttia:

  1. Noin yleisesti kai voisi sanoa, että kasvi ei koe mahdolliseksi kasvattaa noin montaa isoksi ja pudottelee liiat hyvissä ajoin. Syitä tähän on todellakin iso liuta - ja näiden yhdistelmät päälle.

    Oletko käännellyt kasveja ikkunalla? Pubeilla viime kesänä havaitsin selvää kukkien ja pienten raakileiden pudottelua, jos valopuolella aloittaneet joutuivatkin varjopuolelle. Tuota isommat yleensä pysyivät kiinni.

    VastaaPoista
  2. Kasvia en ole käännellyt, joten siitä se ei voi johtua. Tuo kasvin "kantokyky" voisi olla yksi selitys. Tänään ajattelinkin poimia kypsät hedelmät pois, jos siitä olisi jotain apua.

    VastaaPoista