25. elokuuta 2010

Juustotäytteiset Jalapenot

Tampereella järjestetystä Naga 2010 chitapahtumasta tuli ostettua Heinän Puutarhan loistavia Jalapenoja. Pitihän niistä seuraavana päivänä tehdä juusto täytteisiä. Juustoksi valitsin pitkään kypsytettyä kovaa Cheddaria ja Koskenlaskija kylmäsavu-poro sulatejuustoa. Mielestäni parhaiten toimi voimakasarominen Cheddar. Koskenlaskija oli vähän vaisun makuinen. Koskenlaskijasta parempi vaihtoehto voisi olla Voimakas. Kannattaa myös kokeilla tuorejuustoja, fetaa, sinihometta ja kovia vuohenjuustoja. Tietysti täytteeksi sopii muukin kuin juusto, jos ei juustosta satu tykkäämään, mutta juusto on se "perinteinen" tapa. Jalapenot kannattaa grillata, koska grillaus antaa mukavaa savunmakua. Jos ei ole grillaus mahdollisuutta niin uunissakin onnistuu hyvin. Ensi vuonna pitääkin itse kasvattaa oikeita Jalapenoja eikä hybridiä niin saa lisää tätä oivaa herkkua.


Täytetyt Jalapenot
  • Jalapenoja
  • Paketti pekonia
  • Cheddar juustoa
  • Koskenlaskija kylmäsavu-poro
Tee viilto Jalapenojen kylkeen ja leikkaa myös kanta pois. Tyhjennä sisus siemenistä ja siemenkiinnikkeistä. Täytä mieleiselläsi juustolla ja kääri pekonin siivu ympärille. Voit työntää varrastikun läpi chileistä niin se helpottaa kääntelyä grillissä. Grillaa grillissä tai paista uunissa kunnes pekoni on sopivan rapsakkaa.


    1 kommentti:

    1. Toivottavasti maistuivat yhtä hyvälle kuin näyttävät. Pitää ensikesänä kokeilla :D

      VastaaPoista