Sain tuttavalta purkillisen itse tehtyä omenahilloa ja ajattelin sitä hieman terästää. Jos saatavilla ei ole kotitekoista hilloa niin kaupan hilloa voi käyttää paremman puutteessa. Muitakin hilloja kannattaa kokeilla, mutta omenan kanssa chili toimii todella loistavasti. Tätä kun levittää esim. paahtoleivän päälle, lettuihin, pannariin niin ei voisi parempaa olla. Nam!
Hillon sekaan laitoin reilusti aikaisemmin tekemääni chilikastiketta ja muutaman tipan jalosavua antamaan hentoa savuaromia. Valmis chilikastikekin käy hyvin, yksi sellainen voisi olla Blairs: Pure Death Sauce. Tuoretta chiliäkin kannattaa kokeilla, mutta chiliksi kannattaa valita joku chinense suvun lajike, koska sen hedelmäinen maku sopii hyvin makean hillon kanssa. Nestemäistä savuaromia saa ainakin joistain isommista Citymarketeista tai Chilikaupasta/Poppamieheltä. Lisäsin muutaman tipan Atamonia sekaan säilyvyyden vuoksi. Vielä kun joukkoon sekoittaa ripauksen kanelia niin alkaa hillo olemaan täydellistä miedosti savunmakuista omenaista chili herkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti