2. lokakuuta 2010

Ensi kauden lajikkeet valittu

Ensi kauden kasvatuslista alkaisi olla valmis. Viime kaudella keskityin baccatumeihin ja tällä kaudella en aio kasvattaa kuin yhtä baccatumia, Aji Benitoa. En ollut kovin tyytyväinen baccatumien makuun ja kasvutapaan. Tuntuivat kasvavan kovin isoiksi. Keskitynkin ensi kaudella kasvattamaan lähinnä chinenseitä ja annuumeita. Chinenseiden maku on sellainen johon olen tykästynyt. Anuumeista valitsin Meksikolaisia lajikkeita, lukuunottamatta Bolivialaista Bolivian Rainbowta, joka tosin ei tule itselleni. Pubescensenejä aion kokeilla nyt ensimmäistä kertaa. Kahdella lajikkeella ajattelin lähteä kokeilemaan, Turbo Pubella ja Manzano Rojolla. Idätyksen ajattelin aloittaa pubescensenien osalta marraskuussa ja muut idätän joulu/tammikuun vaihteessa. Voi olla että kasvatuslista tulee vielä muuttumaan, jos en saa kaikkia lajikkeita itämään.

Kauden 2011 lajikkeet:

C. annuum
C. chinense
 C. pubescens
C. baccatum

2 kommenttia:

  1. Suosittelen ottamaan listalle enemmänkin pubescensseja. Jokku sanovat että ovat paljon hankalampia elättejä kuin muut mutta en ole kyllä itte kokenut niin.

    VastaaPoista
  2. Kasvatustilani ovat sen verran rajalliset etten oikein voi lisätä chilien määrää. Joutuisin sitten karsimaan muista, jota en haluaisi tehdä. Ikinä en ole maistanut pubeja, joten siitäkään ei ole varmuutta tykkäänkö edes. Kovastihan noiden makua on kylläkin kehuttu. Lähdenkin nyt kokeileen parilla ja katson josko tulevilla kausilla olisi sitten enemmän pubeja. Nämä kaksi lajiketta kait pitäisivät olla sieltä parhaammasta päästä?

    VastaaPoista