23. lokakuuta 2010

Pain: Screamin´ Wing Sauce, Spicy Honey Habanero

Valmistusaineet: Cayenne, valkoviinietikka, suola, valkosipuli, vesi, habanero, hunaja, omenasiideri, rapsiöljy, oliiviöljy, fariinisokeri, tomaattitahna, maisstärkkelys ja mausteet.


Painin Yhdysvalloissa valmistama kastike on ehdottomasti yksi parhaista ellei tällä hetkellä jopa paras siipikastike mitä olen maistanut. Pain tekee myös muita siipikastikkeita mm. Jerkmaustettua, mutta niitä en ole toistaiseksi vielä kokeillut, koska habanero on vaan niin hyvää. Painin kastikkeita jälleenmyyvät ainakin Keskon kaupat.

Ensimmäiseksi suuhun tulvahtaa miellyttävä voinen makua. Kastikkeen makeus pyöristää voiaromia. Sen jälkeen suussa maistuu mausteisuus, pippuria ja jälkimaussa aavistus valkosipulia. Omenasiideri tekee mausta hieman omenaisen kirpeän. Rakenne vetinen, ei sattumia. Tulisuus hieman keskitasoa tulisempaa.

Kastikkeen olen lämmittänyt kattilassa ja lisännyt sekaan Poppamiehen Savuomenaa. Nämä kastikkeet sopivat täydellisesti yhteen, myöskin tavallinen omenahillo käy hyvin. Jos käytät omenahilloa niin sekaan on hyvä laittaa muutama tippa nestesavua esim. Poppamiehen Jalosavua ja ripaus kanelia. Omena sopii todella hyvin siipikastikkeiden sekaan. Kannattaa kokeilla. Vielä jos haluaa voinmakua niin nokare voita sekaan. Kanansiivet kun pyörittelee valmistuksen jälkeen kastikekattilassa niin taivas on askeleen lähempänä.

Maku 9/10
Tulisuus 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti