17. marraskuuta 2010

Iguana: Mean Green Jalapeno

Valmistusaineet: Jalapeno, viinietikka, porkkana, sokeri, sipuli, maissitärkkelys, suola, valkosipuli, askorbiinihappo ja natriumbentsoaatti.

Maistelussa Iguana sarjan Mean Green jota monet ovat kehuneet yhdeksi parhaimmaksi jalapenokastikkeeksi. Pitkään olen etsinyt hyvän makuista jalapenokastiketta. Olisiko etsintä päättynyt?

Tuoksu on kirpeä, raikas, etikkainen. Maussa ensimmäisenä tulee läpi suolaisuus sitten etikkaisuus ja lopuksi suuhun jää mieto jalapenon maku. Hentoa valkosipulia taustalla. Etikkaisuus antaa pistävän kirpeän maun.
Maualtaan kovin laiha. Makurakenne on liian vetinen ja ohut.

Maussa on sinänsä kaikki kohdallansa, mutta tiivistämällä puoleen ja vähentämällä suolan määrää tässä tulisi oivallinen jalapenokastike. Nyt jää vähän keskitasoa paremmaksi. Rakenne pyremäinen sattumilla. Tulisuus todella mietoa ja kun makukin on laiha niin pullo kuluu todella nopeasti. Ruuan sekaan tätä ei kannata laittaa, koska mietona kastikkeena sen maku häviää ruokaan. Pöytämausteena parhaimmillaan. Kuitenkin ihan kelvollinen kastike, mutta vielä täytyy jatkaa etsintää sen loistavan jalapenokastikkeen löytämiseksi. Tätä kastiketta voin suositella vähemmän tulisesta pitävälle.

Maku 6,5/10
Tulisuus 2/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti