8. heinäkuuta 2014

Huikea chilisoossi resepti

Tämä resepti on ehkä paras kokeilemani kastikeresepti. Reseptillä tulee raikkaan tasapainoista kastiketta. Chilin oma maku säilyy hyvin tallella eikä mikään ainesosa sitä peitä.
  • Pari kourallista valisemaasi tuoretta chiliä
  • 1 sipuli
  • (1 porkkana)
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • 4 kpl (tölkki)mangon puolikasta
  • 1 lime
  • 2 rkl Dijon sinappi tai 1/2-1 tl sinappijauhe
  • 1,5 dl valkoviinietikka tai omenasiideriviinietikka(Druvan)
  • 1,5 dl vesi
  • 2 tl suola
  • (mustapippuri)
  • (sokeri)
  • (Atamon)
Silppua sipuli, valkosipuli ja chilit. Kuulota silppu tilkassa öljyä. Laita tehosekoittimeen mangon kanssa. Huuhtele pannu etikalla ja vedellä. Laita tehosekoittimeen. Soseuta. Siivilöi sose kattilaan. Lisää lime, dijon ja suola(mustapippuri,sokeri). Kiehauta. (Lisää Atamon). Pullota. Reseptistä tulee n. kolme kaupan chilikastikepullollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti