6. kesäkuuta 2010

Chilit ulkona

Siirsin vihdoinkin osan chileistä ulos. Ulos pääsivät Inca Red Drop, Hybridi "Jalapeno", Aji Cristal ja Pink Habanero. Nämä saavatkin olla koko kesän ulkona tai niin kauan kun lämpöä riittää. Muita chilejä en todennäköisesti siirrä ulos, kun ovat kasvanneet sen verran honteloiksi että tuenta on helpommin järjestettävissä sisällä. Olen naruttanut ne verhokiskon "nipsuun" kiinni.

Ulkona olevat chilit laitoin takapihan terassille seinän viereen. Siellä ovat sateelta suojassa ja kylminä öinä toivon että seinän vieressä olisi lämpöisempää. Viime yönä lämpötila oli käynyt alimmillaan 2,8 asteessa. Onneksi chilit ovat vielä totuttelemassa UV-säteilyyn, joten ovat kolminkertaisen hallaharson alla niin ei päässyt kylmä "pureen".


Sisällä lasien takana kasvaneet chilit eivät ole tottuneet UV-säteilyyn, koska ikkunat suodattavat UV-säteilyn pois. UV-säteilylle tottumaton chili kuolee helposti, mutta hallaharso kerrokset ovat oiva apu totutteluun. Harsokerroksia olisi tarkoitus vähentää siten että chilit olisivat ilman harsoa noin kahden viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti