31. toukokuuta 2010

Poppamies: Savuomena

Valmistusaineet: sokeri, punaiset omenat, vesi, omenaetikka, hunaja, suola, tärkkelys, jalapeno, chipotle, habanero, happamuudensäätöaine (E330), nestemäinen savuaromi, valkosipulijauhe, hapettumisenestoaine (E300), kaneli


Tämä Costa Ricassa valmistettu kastike on järjettömän hyvää. Maku on kanelinen, aavistus savun makua ja makean hunajainen. On kun söisi omenaista kanelipullaa. Rakenne hillomainen, jonka seassa isojakin omenan paloja antamassa suu tuntumaa. Tulisuus mieto, joten sopii kaikille. Tätä kannattaa ehdottomasti ostaa, jos tulee vastaan.

Käyttövinkkeinä mm. glaseeraukseen, kuten pullon kyljessä mainitaankin, korvaamaan perinteinen omenahillo, dippiin ja pelkästään lisukkeeksi.

Maku 9,5/10
Tulisuus 2/10

2 kommenttia:

  1. Meille ostettiin tätä pullo, kun oli Cittarissa tarjouksessa (2€)... Mieheke tykkää, mutta tulisuus oli ihan liikaa minulle, ketä en syö Mitään tuliseen viittaavaakaan :) Mieheke arvioi 5/10, mutta ei hänkään Kauhean paljon tulisia syö ;) Todella kiva blogi, tulee usein selattua ja luettua :)

    VastaaPoista
  2. Oma suuni on jo sen verran tottunut tuliseen, että vältämättä tulisuusarvioni eivät ole objektiivisiä. Vaimonikin on tätä syönyt ja pitänyt mausta kovastikin vaikka ei siedä tulisuutta juuri lainkaan. Sen takia olen ajatellut tämän olevan aika mietoa. Varmaankin valmistuserien tulisuudessa on myöskin heittoja. Enemmän kun syö tulista niin alkaa toleranssi kasvamaan, joten eiköhän loppu pullo ala jo olemaan tulisuudeltaan sopivaa:) Eikös maku kuitenkin ollut loistava?

    VastaaPoista