12. toukokuuta 2010

Amazon chilikastikkeet

Amazonin kastikkeista olen pitänyt kovasti. Todella hyvän makuisia kastikkeita, hyvä valikoima ja hintakin on kohdallaan. Saatavuuskin on melko hyvä. Omani olen ostannut Keskon isoimmista myymälöistä. Amazon tuotteet ovat kotoisin Kolumbiasta.


Amazon, Tulinen ja makea mangokastike valmistusaineet: Mango, sokeriruokoetikka, fariinisokeri, passionhedelmä, kurkuma, ksantaanikumi, habanero, sitruuna ja merisuola.

Vaikka etiketti sanoo kastikkeen olevan tulista niin sitä se ei ole. Makean raikkaan kastikkeen jälkimaussa on havaittavissa pientä lämmön tunnetta suussa. Hieno mangon maku ja hivenen taustalla maistuvaa passionhedelmää. Koostumukseltaan paksu.

Tätä olen käyttänyt lähinnä salaatinkastikkeena. Sopii hyvin tonnikalan sekaan. Kaikkeen ruokaan mikä tarvitsee hieman makeutta. Sopii hyvin sellaiselle joka ei niin välitä tulisesta kastikkeesta.

Maku 7/10
Tulisuus 3,5/10

Amazon, Savustettu chipotle-kastike valmistusaineet: Chipotle, sokeriruokoetikka, suola ja mausteita.

Tämä on paras Amazon kastike ja samalla yksi onnistuneimpia Chipotle kastikkeita. Kastikkeella olen korvannut Tabascon valmistaman vastaavan tuotteen, koska Amazon on halvempaa ja siihen on isomman suuaukon johdosta helppo lisätä "potkua". Itse olen lisännyt kastikkeeseen kuivattua Habaneroa. Kastikkeen maku on savuinen ja siinä on aavistus tulisuutta. Maussa myös hyvällä tavalla havaittavissa pientä "pistävyyttä". Amazon kastikkeista etikkaisin, mutta ei liikaa. Todella hyvä kastike. Voi käyttää monipuolisesti kaikkeen ruuanlaittoon. Tätä voi varauksetta suositella kaikille.


Maku 9/10
Tulisuus 4/10

Amazon, Vihreä kastike valmistusaineet: Vihreä chili, sokeriruokoetikka, merisuola, kurkuma ja ksantaanikumi.

Ehkä sarjan huonoin kastike. En alkuun päässyt kastikkeen makuun, mutta pienen totuttelun jälkeen olen huomannut laittavani sitä vähän joka ruokaan. Aavistuksen kitkerän karvas. Jokin omintakeinen kirpeä maku. En tiedä johtuisiko kurkumasta. Tulisuuttakin löytyy, mutta sitä saisi olla ehkä aavistus lisää. Polte on aika pistävää ja poltteesta puuttuu pehmeys. Ei juurikaan makeutta. "Kireän" tuntuinen kastike, jota tuskin tulee ostettua lisää.

Maku 4,5/10
Tulisuus 4,5/10

Amazon, Habanerokastike: Habanero, sokeriruokoetikka, merisuola ja ksantaanikumi.

Tämä kastiketta monet vertaavat Tabascon Habanerokastikkeeseen, en kyllä ymmärrä miksi. Mielestäni nämä kaksi tuotetta eivät muistuta hirveästi toisiaan. Amazonissa on aika mitään sanomaton maku. Lähinnä suolaa ja jotakin Habanero "uutetta". Kaipaisin enemmän Habaneron tyypillistä hedelmäisyyttä. Makeuttakin voisi olla lisää. Tulisuuskin on miedompaa mitä Tabascon tuotteessa, mutta kyllä sitä normikäyttäjälle löytyy tarpeeksi. Tämä on kuitenkin Amazon kastikkeista se tulisin. Taidan pysytellä jatkossakin Tabascon Habanerossa, mikä on ehkä paras chilikastike mitä olen maistanut.

Maku 4/10
Tulisuus 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti