27. toukokuuta 2010

Maistelussa Lemon Drop

Ensimmäinen Lemon Dropin hedelmä oli muuttanut väriään keltaiseksi, joten oli aika maistella. En tiedä miten maku muuttuu, kun antaa hedelmän kypsyä kauemmin. Tuleeko esim. sitruunan maku vahvemmaksi. No, en vain malttanut odottaa kauempaa, kun olin kuullut että Lemon Drop on hyvän makuinen hieman raaempanakin.


Mitä sitten makuun tulee niin maku on raikas, kirpeä, hivenen sitruunainen. Makeutta olisin kaivannut, mutta tiesin ettei tämä ole makea lajike. Vähän hedelmälihaa, joten ei kovin mehukas. Tulisuutta omalla mittapuulla on ihan riittävästi, 1-10 asteikolla 7 luokkaa. Tulisuuden puolesta ei mitään parasta syötävää raakana esim. leivän päällä.

Mihinkä tätä voisi käytttää? Luulisin että kalalle ja kanalle sopisi mainiosti juurikin sitruunaisen aromin vuoksi. Kuivattunakin täytyy kokeilla, jospa kuivaus korostaisi sitruunaisuutta tai voi olla että kuivaus hävittää kokonaankin sitruunan maun. Se jää nähtäväksi.

3 kommenttia:

 1. Hmmm. Mahtaakohan tämä Lemon Drop olla sama, kuin mitä Nelsson myy "Hot Lemon" lajikkeena?

  VastaaPoista
 2. Juurikin sama lajike kyseessä. Tuolta aikaisemmasta jutusta voit lukea lisää.

  http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/04/lemon-drop.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos, en ole oikein ehtinyt istua alas ja lukea blogiasi alusta loppuun, vaikka tarkoitus onkin ^^ siirryn tuota lukemaan!

  VastaaPoista