23. toukokuuta 2010

Kypsyviä hedelmiä

Kaikissa chileissäni on tällä hetkellä hedelmiä paitsi Pink Habanerossa, joka vasta kukkii. Hedelmät ovat eri kypsyysasteilla ja muutamaa chiliä olenkin jo päässyt maistamaan. Suurinta osaa vielä odottelen, että hedelmät kypsyisivät tarpeeksi.


Inca Red Dropia olen päässyt maistamaan ja maku ei mielestäni kovin kummoinen ollut. Maku on makean paprikainen jossa kipakkaa tulisuutta. Hedelmän koko voisi olla isompi ja hedelmälihaa saisi olla enemmän. Ruuan laitossa toimii ihan hyvin ja todennäköisesti myöskin jauheena. Tätä lajiketta en varmaankaan kasvata enään ensivuonna.


Championiakin olen pari hedelmää maistanut ja maku on erinomainen. Makean hedelmäinen jossa jännä aprikoosin häivähdys. Ainoa miinus vähäisestä tulisuudesta. Varmastikin salaatin sekaan loistava chili. Osa hedelmistä on golf pallon kokoisia ja osa peukalonpään. Championissa onkin ollut suurimmat hedelmien kokovaihtelut. Tätä lajiketta tarvitsee harkita ensivuoden kasvatuslistaa suunnitellessa.


Aji Cristal on kasvattanut kaksi muhkean kokoista hedelmää. Vesi kielellä odottelen niiden kypsymistä. Hedelmiä olisi varmaankin enemmän, mutta leikkasin sitä aika rajusti.


Rain Forestin hedelmät ovat alkaneet kasvamaan. Kukkii kovasti, mutta varmaankin 90% kukista tippuu pois.


Lemon Dropin hedelmien kypsymistä odottelen kovasti. Hedelmiä on useita ja koko ajan tulee lisää. Tämä on chileistäni satoisin.


Pink Habanero kukki useimman kukan voimalla, mutta toistaiseksi kaikki kukat ovat tippuneet pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti