27. helmikuuta 2011

Ruukunvaihtoa

Kylpyhuoneen lattia on hyvä paikka tehdä ruukunvaihdot.

Juuret ovat jo alkaneet kasvamaan pintaa kohden.
Oli aika vaihtaa Rocoto Riesenin ja Turbo Puben ruukut isompiin. Rocoto Riesenin kasvu on ollut melkein täysin pysähdyksissä kolmen viikon ajan. Se on kasvanut pienessä maitotölkkipurkissa ja siltä on loppunut juuritila kesken. Juurista on muodostunut tiivis juuripaakku, joten sen ravinteiden ottokyky ja juurien ilmavuus on kärsinyt. Muutenkin Riesen on hailakan ja nuutuneen oloinen. Luulenkin että suurin syy siihen on juurikin liian pienessä ruukussa.

Valkoista perliittiä mullan seassa.
Nyt nämä rocotot onkin siirretty 20 cm halkaisijaltaan oleviin altakasteluruukkuihin. Niissä ne saavatkin olla siihen asti kun voin siirtää chilit ulos, jolloin siirrän ne 10 litran ämpäreihin. Mullaksi laitoin Kekkilän Puuterhanturvetta jonka joukkoon sekoitin perliittiä. Varastolannoitteeksi en antanut näille kananpeetä, koska rocotot ovat lannoitukselle herkempiä. Katteeksi ne saivat ruukkusoraa, joka estää jonkinverran haihtumista ja harsosääskien pesiytymistä multaan.

Chileillä kestää jonkin aikaa kasvattaa juuriaan lisää ruukunvaihdon jälkeen. Parisen viikkoa siinä menee että tulokset ovat nähtävissä.

Vasemmalla Turbo Pube ja oikealla Rocoto Riesen.

1 kommentti:

  1. Jännä tapa todellakin tuo juurien kerääntyminen yhteen pohjalla ja sitten nippuna ylös nurkassa. Noin selkeänä en sitä ole havainnut muilla, mutta Riesen sen teki minullakin. Kaipaavat selvästi lisää elintilaa.

    Minulla muuten näkyy uutta kasvua ja uusia nuppuja parissa päivässä ruukunvaihdon jälkeen. Ne olivat odottelemassa lisää multaa.

    VastaaPoista