4. maaliskuuta 2011

Mirasol

Mirasol nimi tarkoittaa "katsoo aurinkoa", joka kertoo hedelmien kasvutavan. Hedelmät kasvavat pystyasennossa ja hedelmien päät ovat taipuneet hieman mutkalle, joten chilit ikäänkuin katsovat aurinkoa. Hedelmät kypsyvät vihreän kautta punaiseksi. Hedelmien maku on makeahkon hedelmäinen. Tulisuus keskitasoa. Kasvi on satoisa ja keskikokoinen. Helpohko annuum kasvattaa. Mirasol on kotoisin Meksikosta.

Kasvattamani Mirasol on tällä hetkellä kolmen kuukauden vanha ja noin 30 cm korkea. Nyt se on suorastaan räjähtänyt kukkimaan. Siinä on varmaankin lähemmäs sata nuppua sekä kukkaa. Muutamasta kukasta onkin jo alkanut muodostumaan hedelmän alkua. Lannoitteeksi se on saanut Biobizz Growta joka kastelukerralla 2ml/litraan vettä. Kasvualustana on Kekkilän Puutarhaturve, jonka seassa on perliittiä. Ruukkuna sillä on litran "partajugurtti"-purkki, mutta kohta onkin ajankohtaista vaihtaa se isompaan ruukkuun.

4 kommenttia:

 1. Komeaa. Etkä siis ole vielä ehtinyt edes Bloomia antaa?
  Eipä se ole tarpeen, jos kasvi on sopivan ikäinen ja sopivissa oloissa muuten.

  VastaaPoista
 2. Bloomia en ole antanut, enkä taida antaakaan kun tuntuu viihtyvän tällä lannoituksella sen verran hyvin.

  Kasvin koko on vielä liian pieni kantamaan kunnolla hedelmiä. Nyt tulevat hedelmät näyttävät jäävän aika pieniksi. Komea se kyllä on. Nuppua työntää vähän joka haarasta. Täytyykin toivoa että kukkii samallalailla kun kesä koittaa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista kyllä tuo kukkiminen pelkällä grow:lla. Itse kasvatan omia taimiani myös puutarhaturpeessa ja olen lannoitannut niitä biobizzin grow:lla ja fish-mixillä. Ja lähes jokainen taimi näyttää tekevän nuppuja ja kukkimaan, vaikka pyrin juuri tuota grow:ta käyttämällä hillitsemään kukkimista. Tosin muut olosuhteet vaikuttavat varmaan paljon, mutta tuo typpilannoitus tosiaan mietityttää..

  T: Minbaari

  VastaaPoista
 4. 11 chililajikkeesta on tällä hetkellä kukkinut kahdeksan. Lannoituksena olen käyttänyt ainoastaan Growta paitsi Jalapeno Hercules on saanut myös kananpeetä juurilleen. Hedelmiä näistä tekee kolme. Kaikkein eniten raakileita on Jalapeno Herculeksessa, kymmenisen kappaletta.

  Tuntuvat typpipitoisella lannoituksella kasvavan ja kukkivan hyvin, mutta ainoastaan Jalapeno näyttää melkein kaikista kukistaan tekevän hedelmän alkua. Ilmeisesti sille sopii parhaiten typpipitoinen lannoite.

  VastaaPoista