16. maaliskuuta 2011

Provadomyrkytyksen jälkeen

Ripsiäisten syömä tippunut lehti.


Uusia lehtiä tulossa.
Reilu viikko sitten Provado myrkytyksen saanut Rocoto Riesen on alkanut toipumaan. Ripsiäisten tekemät tuhot ovat pysähtyneet ja Riesen on alkanut tekemään uusia lehtiä. Pahiten tuhoista kärsineet lehdet tippuivat pois ja muutama saattaa vielä tippua.

Provado auttoi ripsiäisiin erinomaisesti ja aionkin käyttää sitä tuholaisongelmiin jatkossakin. Annostelu on helppoa ja näyttäisi myös siltä että kerta-annos riittää tappamaan tuholaiset. Suosittelen, jos mäntysuopaliuoksilla "läträäminen" alkaa kyllästyttään. Provadon käytössä kylläkin kannattaa muistaa mahdolliset myrkkyjäämät kasvissa enkä suosittele käyttämään sitä jos chili kantaa hedelmiä.

3 kommenttia:

 1. Hieno juttu, tietää mitä laittaa jos/kun invaasio iskee... :)

  Pitää varmaan vielä jostain varmistaa se varoaika. Foorumillakin oli juttua asiasta, joku väitti että 4 päivää vastaavassa Confidorissa.

  http://chilifoorumi.fi/index.php?action=printpage;topic=7532.0

  VastaaPoista
 2. Niin, ammattiviljeliöiden käyttämässä Confidorissa taisi olla varoaika esim. tomaatille se 4 päivää. Uskoisinkin että omassa käytössä kun pitää vähintään pari-kolme viikkoa niin ollaan turvallisilla vesillä. Siinä vaiheessa kun chili kantaa hedelmää niin miettisin muita myrkytys vaihtoehtoja kuin Provado.

  VastaaPoista
 3. Imidaklopridihan on nikotiinijohdannainen, jonka pitäisi - ainakin teoriassa - olla nisäkkäille osapuilleen yhtä myrkyllistä kuin esiasteensakin. Tiedä sitten miten montaa syöpäkäärylettä yksi provadopuikko vastaa.

  VastaaPoista