19. maaliskuuta 2011

Sauhu: Savuista chiliä ja valkosipulia

Valmistusaineet: Tomaattisose(27%), vesi, siideriviinietikka, sipuli, sokeri, seesaminsiemen, chipotle, habanero, guajillo, savustettu valkosipuli ja suola(1,1%).
Valmistusmaa: Englanti

Voi voi, niin loistava tuote kuin tämä on ennen ollut niin nyt on ilmeisesti menty muuttamaan reseptiä. Vieno savunmaku on kadonnut ja tilalle on tullut voimakkaan inkiväärinen maku vaikka inkivääriä ei valmistusaineissa edes mainita. Outoa. Valkosipulin maku on myös kadonnut johonkin. Minulla olisi sellainen muistikuva että tätä olisi ennen valmistettu Costa Ricassa. Nyt valmistusmaaksi on muuttunut Englanti ja samalla on luultavasti rukattu reseptiä tai sitten kohdalleni on sattunut virheellinen valmistuserä. Tiedä häntä, mutta ei tämä samaa tavaraa ole kuin ennen. Harmi. Samaa pyrettä on saanut myös Poppamies verkkokaupasta Vampyree nimellä, mutta tätä kirjoittaessa sitä ei siellä enään ollut. Olisiko tuotteen poistumisen syynä juurikin valmistusmaan ja reseptin muuttuminen?

Kyseessähän ei ole kastike vaan tomaattipohjainen pyre. Pyreen joukkoon on laitettu seesaminsiemeniä antamaan makua ja mukavaa rakennetta. Makeahkossa pyreessä ei ole voimakkaan "inkivääri" maun alta löydettävissä juurikaan mitään muita makuja. Ehkä hieman valkosipulia. Tulisuus alle keskitason. Käyttökohteena kaikki ruuat missä tomaattipyrettä käytetään.

Yksi parhaimmista chilituotteista on menty mahdollisesti muuttamaan(ehkä mahdollinen virhe-erä), enkä tätä tuotetta voi kyllä suositella ellei sitten pidä inkivääristä. Jos kuitenkin muut erät ovat vanhaa kunnon tavaraa silloin ehdottomasti ostamisen arvoinen tuote.Vanhassa tuotteessa maistuu reilusti savu ja paahdettu valkosipuli.

Edit 20.03.
Huomasin että Poppamiehen verkkokauppaa oli tullut Vampyree pyrettä. Valmistusaineet täsmäävät Sauhun kanssa, mutta valmistusmaa on Vampyreessä USA. Ilmeisesti pyrettä tehdään parissa maassa, mutta USA versio on huomattavasti parempaa.

Maku 4/10
Tulisuus 4/10

1 kommentti:

  1. Viime kesänä ostamani parempi versio oli valmistettu USA:ssa.
    Kiitos varoituksesta :)

    VastaaPoista